Påmelding til sikkerhetskurs

KOMMENDE SIKKERHETSKURS:

Teori Torsdag 28. oktober 2021
kl. 18:00-21:00
Praksis Lørdag 30. oktober 2021
kl. 10:00-15:00

(med forbehold om endringer)

For påmelding til dette kurset, trykk her (krever bruker i min idrett)

Begge dagene er obligatoriske og må være godkjent for å få lov å skyte på klubbens treninger og stevner i NSF.

Kurset koster 1500,-* og inkluderer medlemskap i klubben ut inneværende år (2021), kursmateriell, og ammunisjon.

Kurset er obligatorisk for alle nye medlemmer som ikke tidligere har fått tilsvarende opplæring.

Læringsmål: 
Gjennom teoretisk og praktisk opplæring av våpen skal deltakerne lære sikker opptreden på skytebanen, og håndtering av våpen og ammunisjon iht. gjeldende bestemmelser.

Beskrivelse: 
Kurset har sikkerhet som gjennomgående tema, og vi behandler temaet både gjennom teoretisk og praktisk læring. Kurset tar for seg følgende temaer:

 • Organisasjonsstruktur (klubb, krets og forbund, NIF).
 • Sikker opptreden på skytebane
 • Behandling av våpen og ammunisjon
 • Sikkerhetsbestemmelser
 • Våpenloven
 • Våpentyper og ammunisjon
 • Skyteprogrammer
 • Medlemmers rettigheter og plikter
 • Skyteøvelser under ledelse
 • Våpenpuss

Ettersom vi bruker medlemsregistrene til Norges idrettsforbund skjer påmeldingen gjennom min idrett:

For å bli med på sikkerhetskurs og bli medlem i klubben må du gjøre følgende:

 1. Opprette bruker i min idrett hvis du ikke har det fra før
 2. Søke medlemskap i Kristiansand Pistolklubb. Se hvordan du gjør det her.
 3. Melde deg på kurset:
  1. Gå til minidrett.no
  2. Logg inn
  3. Klikk på påmelding
  4. Klikk på kurs
  5. Søk etter "Sikkerhetskurs for nye skyttere Kristiansand Pistolklubb"
  6. Klikk inn på kurset du ønsker å delta på, og klikk "legg til påmelding"
  7. Gå til kassen, og betal
 4. Les gjennom reglene før første kursdag. Disse finner du HER

Videre er det lurt å like KPK's facebookside da mye nyttig informasjon blir lagt ut her.

Skulle det være noe mer du lurer på kan du ta kontakt med kursholderne ved å sende inn spørsmål i skjema under

*Kursavgiften refunderes ikke ved ikke møtt. Avmeldinger skal skje minst 14 dager før kursets første dag. Ønsker du å ta nytt kurs i inneværende år, ved ikke møtt må kursavgiften betales på nytt (600,-). Nytt kurs ved påfølgende år må hele avgiften betales på nytt (1500,-)

MER INFORMASJON OM SIKKERHETSKURS OG TIDEN ETTER KURSET

Kristiansand Pistolklubb er et idrettslag som i første omgang driver med opplæring i våpensikkerhet og skyting som rekreasjonsaktivitet og konkurranseidrett. Bredden er stor, da vi har medlemmer som bare skyter i klubben med klubbens våpen, til medlemmer som har Norgesmesterskap på agendaen. Medlemmene er i alderen 8-85 år, og det skytes med alt fra luftpistol til skarpe våpen av grove kaliber. Klubben arrangerer en hel rekke stevner både utendørs og innendørs gjennom sesongen.

Fire ganger i året arrangerer vi sikkerhetskurs for nye medlemmer. Sikkerhetskurset har som mål å gjøre skytterne til trygge aktører på skytebanen.
Omgang med skarpe våpen har en viss risiko, og det er derfor et krav fra Norges Skytterforbund om at alle som skal ferdes på en skytebane må gjennom denne typen kurs. Kurset går over to samlinger. Den første fokuserer på teori og varer i 2,5 timer og finner sted i klasserommet i Gimlehallen. Den andre er praktisk rettet og finner sted på skytebanen i Gimlehallen. Da må man regne med at det går med omtrent 4 timer.

Kurset koster for tiden 1500 kroner, og inkluderer medlemskap i klubben for inneværende år. Etter dette er prisen for medlemskap i klubben på 900 kr/år og faktureres i Januar.
Barn og ungdom under 16 år må ha foresatt med seg på kurs og treninger, men man betaler bare en kursavgift. Begge blir medlemmer i klubben. Ungdom mellom 16 og 18 år må ha skriftlig godkjenning fra foresatte at de får tillatelse til å skyte uten foresatte tilstede. Barn under 12 år får ikke lov å skyte med skarpt i KPK, men er hjertelig velkommen til å skyte luft (ingen sikkerhetskurs er nødvendig).
Kurset avsluttes med en liten skriftlig «eksamen» og må bestås for at kursbevis kan skrives ut.

Når sikkerhetskurset er tatt, kommer nye skyttere på trening tirsdager fra 1700- 1900. Da betaler man en treningsavgift som for tiden er på 70,- som inkluder leie av våpen samt en pakke med 50 skudd og alt nødvendig skivemateriell. Det er obligatorisk bruk av hørselvern og briller for nybegynnere på skytebanen! Klubben har valgt å slutte med utlån av dette på grunn av hygieniske årsaker og mye ødeleggelser på utstyret. Dette kan kjøpes av oss eller tas med hjemmefra. Prisen for dette er 90,- for hørselvern og 60,- for briller. Vi anbefaler hørselvern med mikrofon og støydemping, men dette er ingen krav.

På nybegynnertrening skytes det med cal..22LR. Det kan være mulig å prøve flere typer våpen og kaliber. Hør med en trener/skyteleder eller noen andre medlemmer i klubben om dette når du har tatt sikkerhetskurs. På stevner kan det lånes våpen av klubben i andre kaliber hvis det er ønskelig. Da betaler man startavgift, leie av våpen og ammunisjon. På den praktiske delen av sikkerhetskurset pleier vi å ta med andre kaliber så du kan prøve dette allerede da.

Etter seks måneder og 20 aktiviteter, hvorav minst 2 er stevner, kan man søke Politiet om å få erverve eget våpen (krever signatur fra styret). Se her for mer info fra Politiet sine nettsider.

Utdrag fra fellesreglementet punkt 3.1.2.12.:
"Klubbmedlemmer som av politiet ikke anses som skikket til å erverve våpen,
eller som av sikkerhetsmessige grunner har fått inndratt sine våpen eller
tilbakekalt sine våpenkort, kan ikke delta i klubbenes organiserte treninger
eller konkurranser."
Se alle regler her!