Påmelding til sikkerhetskurs

NESTE SIKKERHETSKURS:

Teori Torsdag:
16. Januar
18:00-21:00
Praksis Lørdag:
18. Januar
10:00-15:00

(med forbehold om endringer)
Begge dagene må være godkjent for å få lov å skyte på nybegynnertreningen.

Kurset koster 1500,- og inkluderer medlemskap i klubben ut inneværende år*.

VIKTIG!
Du er ikke påmeldt før kursavgiften er betalt. Innen den tid kan plassen gå til neste som melder seg på, så husk å betal denne så fort som mulig, og ikke vent til forfallsdato.

OBS! Påmeldingen avsluttes 1-2 dager før første kursdag, eller så fort kurset er fult.

*Ikke møtt refunderes ikke (i inneværende år må kun kursavgift (600,-) betales på nytt. Ved årsskifte må hele avgiften betales på nytt). Avmelding må skje senest 14 dager før første kursdag for å få refundert kursavgiften.

Påmelding til sikkerhetskurs
Fyll ut dette skjemaet for å melde deg på sikkerhetskurs. HUSK å opprett bruker på min idrett og send søknad om medlemskap i Kristiansand pistolklubb. Gjør du ikke dette blir du heller ikke meldt på sikkerhetskurs. Info om hvordan du gjør dette får du opp etter du har sendt inn dette skjemaet.

For å bli med på sikkerhetskurs og bli medlem i klubben må du gjøre følgende:

  1. Melde deg på kurset ved å sende inn skjema ovenfor
  2. Opprette bruker i min idrett
  3. Søke medlemskap i KPK gjennom min idrett
  4. Betale avgiften ved faktura som blir til sendt eller gjennom minidrett, etter medlemskapet er godkjent av styret i KPK
  5. Les gjennom reglene før første kursdag. Disse finner du HER

Videre er det lurt å bli medlem av KPK's facebookside da mye nyttig informasjon blir lagt ut her.

INFORMASJON OM SIKKERHETSKURS OG TIDEN ETTER KURSET

Kristiansand Pistolklubb er et idrettslag som i første omgang driver med opplæring i våpensikkerhet og skyting som rekreasjonsaktivitet og konkurranseidrett. Bredden er stor, da vi har medlemmer som bare skyter i klubben med klubbens våpen, til medlemmer som har Norgesmesterskap på agendaen. Medlemmene er i alderen 8-85 år, og det skytes med alt fra luftpistol til skarpe våpen av grove kaliber. Klubben arrangerer en hel rekke stevner både utendørs og innendørs gjennom sesongen.

Fire ganger i året arrangerer vi sikkerhetskurs for nye medlemmer. Sikkerhetskurset har som mål å gjøre skytterne til trygge aktører på skytebanen.
Omgang med skarpe våpen har en viss risiko, og det er derfor et krav fra Norges Skytterforbund om at alle som skal ferdes på en skytebane må gjennom denne typen kurs. Kurset går over to samlinger. Den første fokuserer på teori og varer i 2,5 timer og finner sted i klasserommet i Gimlehallen. Den andre er praktisk rettet og finner sted på skytebanen i Gimlehallen. Da må man regne med at det går med omtrent 4 timer.

Kurset koster for tiden 1500 kroner, og inkluderer medlemskap i klubben for inneværende år. Etter dette er prisen for medlemskap i klubben på 900 kr/år og faktureres i Januar.
Barn og ungdom under 16 år må ha foresatt med seg på kurs og treninger, men man betaler bare en kursavgift. Begge blir medlemmer i klubben. Ungdom mellom 16 og 18 år må ha skriftlig godkjenning fra foresatte at de får tillatelse til å skyte uten foresatte tilstede. Barn under 12 år får ikke lov å skyte med skarpt i KPK, men er hjertelig velkommen til å skyte luft (ingen sikkerhetskurs er nødvendig).
Kurset avsluttes med en liten skriftlig «eksamen» og må bestås for at kursbevis kan skrives ut.

Når sikkerhetskurset er tatt, kommer nye skyttere på trening tirsdager fra 1700- 1900. Da betaler man en treningsavgift som for tiden er på 70,- som inkluder leie av våpen samt en pakke med 50 skudd og alt nødvendig skivemateriell. Det er obligatorisk bruk av hørselvern og briller for nybegynnere på skytebanen! Klubben har valgt å slutte med utlån av dette på grunn av hygieniske årsaker og mye ødeleggelser på utstyret. Dette kan kjøpes av oss eller tas med hjemmefra. Prisen for dette er 90,- for hørselvern og 60,- for briller. Vi anbefaler hørselvern med mikrofon og støydemping, men dette er ingen krav.

På nybegynnertrening skytes det med cal..22LR. Det kan være mulig å prøve flere typer våpen og kaliber. Hør med en trener/skyteleder eller noen andre medlemmer i klubben om dette når du har tatt sikkerhetskurs. På stevner kan det lånes våpen av klubben i andre kaliber hvis det er ønskelig. Da betaler man startavgift, leie av våpen og ammunisjon. På den praktiske delen av sikkerhetskurset pleier vi å ta med andre kaliber så du kan prøve dette allerede da.

Etter seks måneder og 20 aktiviteter, hvorav minst 2 er stevner, kan man søke Politiet om å få erverve eget våpen (krever signatur fra styret). Se her for mer info fra Politiet sine nettsider.

Utdrag fra fellesreglementet punkt 3.1.2.12.:
"Klubbmedlemmer som av politiet ikke anses som skikket til å erverve våpen,
eller som av sikkerhetsmessige grunner har fått inndratt sine våpen eller
tilbakekalt sine våpenkort, kan ikke delta i klubbenes organiserte treninger
eller konkurranser."
Se alle regler her!